Doorgaan naar inhoud

Microplastics

Microplastics zijn zeer kleine deeltjes plastic die in de oceaan terecht kunnen komen en potentiële schade aan het milieu veroorzaken. De meeste zijn afkomstige van de afbraak van grotere plastics in de oceaan, maar sommige zijn afkomstig van hun gebruik in consumenten- en industriële producten.

Recycling plant in brazil

Achtergrond

Er bestaat momenteel geen eenduidige definitie van microplastics. In overeenstemming met de richtlijnen van verschillende deskundige organisaties beschouwen wij microplastics als vaste, niet in water oplosbare en biologisch niet-afbreekbare plastic deeltjes met een diameter van maximaal vijf millimeter. Deze deeltjes hebben zeer uiteenlopende bronnen maar het overgrote deel is afkomstig van de afbraak van groter plastic materiaal in het water (bv. plastic zakken, flessen en banden), en van het loskomen van synthetische vezels van textiel tijdens het wassen van kleding, en van het gebruik van solide plastic scrubkralen of andere microplastics in een keur aan consumenten- en industriële producten.

Onze planeet beschermen

Wij erkennen dat er toenemende zorg bestaat over de potentiële milieu-impact van microplastics, in het bijzonder wanneer deze in onze oceaan terechtkomen. Daarom innoveren we voortdurend en zijn we steeds op zoek naar manieren om onze verpakking en formuleringen te verbeteren met als doel de planeet en onze fragiele aquatische ecosystemen te beschermen.

Onze vooruitgang en ambitie

Onze reis begon in 2014, toen we een van de eerste bedrijven waren die met het gebruik van kleine plastic scrubkralen stopten. Deze werden in een klein aantal van onze beauty- en persoonlijke verzorgingsproducten gebruikt, vanwege hun vermogen om dode huidcellen voorzichtig van het huidoppervlak te verwijderen. Nu gebruiken we alternatieve exfoliërende ingrediënten zoals abrikozenpitten, maïsmeel, gemalen puimsteen, silica en walnootschalen.

Zes jaar later, als onderdeel van onze inspanningen in de strijd tegen klimaatverandering en voor de bescherming van de natuur, zijn we er nu op gefocust om onze formuleringen tegen 2030 biologisch afbreekbaar te maken.

We zijn nu in het proces andere solide polymeren te verwijderen die langzaam biologisch worden afgebroken en vervangen deze met natuurlijke of biologisch afbreekbare alternatieven in onze huishoudelijke, beauty- en persoonlijke verzorgingsproducten. Voorbeelden hiervan zijn:

Ingekapselde geuren: dit zijn microscopische capsules die voor minder gebruik van geuringrediënten in producten zorgen en desondanks lang frisheid leveren. We hebben de capsules die in onze deodorantproducten worden toegepast al vervangen met een biologisch afbreekbaar alternatief en we werken er nu hard aan om alleen nog maar biologisch afbreekbare geurcapsules te gebruiken in al onze huishoudelijke, beauty- en persoonlijke verzorgingsproducten.

Opacifieermiddelen: deze geven producten een romig, wit uiterlijk en worden gebruikt in sommige van onze huidreinigings-, deodorant- en haarverzorgingsproducten en in sommige van onze vloeibare wasmiddelen. Wij halen niet-biologisch afbreekbare opacifieermiddelen uit al onze producten en vervangen ze met een biologisch afbreekbaar alternatief.

Terug naar boven