Doorgaan naar inhoud

Natriumhypochloriet

Onze merken helpen huizen en werkplekken schoon en fris te houden en beschermen tegen ziektekiemen. Al decennialang gebruiken we natriumhypochloriet in onze huishoudelijke producten, omdat het een krachtig en snelwerkend ontsmettingsmiddel is, dat de strijd aangaat met tal van micro-organismen, zoals bacteriën en virussen.

A person cleaning their kitchen

Natriumhypochloriet is het actieve ingrediënt in de meeste huishoudelijke bleekmiddelen. Het bestrijdt zelfs bij zeer lage concentraties bacteriën en is bijzonder geschikt voor het verwijderen van vlekken en onaangename geuren. Talrijke wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het veilig is wanneer het gebruikt wordt volgens de aanwijzingen op het etiket van het product. En aangezien bleekmiddel bijna helemaal desintegreert tot zout en water, kan het veilig door de afvoer weggespoeld worden.

Antwoorden op uw vragen

Waarom gebruikt Unilever natriumhypochloriet?

We gebruiken natriumhypochloriet omdat het een zeer effectieve manier is om een breed scala aan schadelijke micro-organismen te vernietigen, zoals bacteriën, virussen en schimmels. Het werkt zelfs bij zeer lage concentraties. Daarom wordt het vaak gebruikt om drinkwater te zuiveren en zwembaden hygiënisch te houden.

Is natriumhypochloriet veilig?

Ja, het is veilig wanneer het wordt gebruikt volgens de aanwijzingen op het etiket van het product. Wanneer het onjuist wordt gebruikt, kan natriumhypochloriet irritatie aan huid en ogen veroorzaken, vooral wanneer het onverdund is. Het is daarom belangrijk om bleekmiddel met zorg te bewaren en te gebruiken. Zoals wordt uitgelegd op de productetiketten, dient contact met huid en ogen vermeden te worden. En even belangrijk: meng bleekmiddel niet met ammoniak, zuren of andere schoonmaakmiddelen. Het mengen van bleekmiddel met andere schoonmaakmiddelen kan ernstig letsel veroorzaken.

Is natriumhypochloriet veilig voor het milieu?

Na gebruik valt natriumhypochloriet zeer snel uiteen in zout en water. Diverse gedetailleerde wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat normaal huishoudelijk gebruik van natriumhypochloriet veilig voor het milieu is.

Welke producten van Unilever bevatten natriumhypochloriet?

Sommige van onze huishoudelijke ontsmettingsmiddelen, zoals Domestos, bevatten natriumhypochloriet.

Terug naar boven