Doorgaan naar inhoud

Talk

Talk is een natuurlijk voorkomend materiaal dat op zichzelf als talkpoeder wordt gebruikt en als ingrediënt in een reeks beauty- en persoonlijke verzorgingsproducten.

Het gebruik van talkpoeder gaat terug naar de jaren '90 van de negentiende eeuw, toen het voor het eerst werd gebruikt om baby's te verzorgen. Het wordt nu over heel de wereld in veel cosmeticaproducten gebruikt en het kent een aantal voordelen. Het werkt goed als lichaamspoeder omdat het erg goed is in het opnemen van vocht. In gezichtspoeders vult het voorzichtig hele kleine ruimtes in het huidoppervlak op voor een zacht, gelijkmatig gevoel. Ook is het een goed basismateriaal voor kleurencosmetica zoals oogschaduw en blusher.

Unilever gebruikt uitsluitend voor cosmetica bestemde talk. Er zijn veel gradaties talk, die zijn ingedeeld volgens hun zuiverheidsniveau. Bovenaan deze zuiverheidsschaal staat voor cosmetica bestemde talk, die aan de hoogste normen voor kwaliteit en veiligheid voldoet. Voor cosmetica bestemde talk wordt bereid door talk uit speciaal geselecteerde mijnen te vermalen, vanwege de hoge kwaliteit en zuiverheid van de talkaders. Wij gebruiken voor cosmetica bestemde talk in enkele van onze beauty- en persoonlijke verzorgingsproducten zoals huidverzorgingsproducten en deodoranten.

Als talk in een van onze producten aanwezig is, staat dit op de ingrediëntenlijst op de verpakking vermeld.

Uw vragen beantwoord

Zijn producten die voor cosmetica bestemde talk bevatten veilig?

Ja. De veiligheid van voor cosmetica bestemde talk wordt gesteund door decennia aan wetenschappelijk bewijs van autoriteiten over heel de wereld, inclusief de US Food and Drug Administration en het Wetenschappelijk Comité over Consumentenveiligheid van de Europese Commissie. We voldoen niet alleen aan de toepasselijke wetten en voorschriften, maar we voeren ook onze eigen veiligheidsbeoordelingen uit en houden nieuw wetenschappelijk onderzoek in de gaten.

Ik heb gehoord dat er in talk asbest kan zitten, klopt dat?

In de cosmetische talk die Unilever gebruikt zit geen asbest. Wij gebruiken alleen talk van de puurste vorm, d.w.z. de hoogste kwaliteit die beschikbaar is.

Veroorzaken uw producten kanker?

Nee, we zouden geen producten op de markt brengen waarvan we weten dat ze kanker zouden veroorzaken. We kijken uiterst zorgvuldig naar de veiligheid van onze producten en ons Safety and Environmental Assurance Centre blijft op de hoogte van nieuwe wetenschappelijke informatie over onze ingrediënten om onze consumenten veilig te houden.

De laatste tijd wordt er gediscussieerd of talk op zich kanker kan veroorzaken, omdat sommige waarnemingsstudies onder mensen hebben aangetoond dat het gebruik van talk in de schaamstreek verband houdt met een iets hoger risico op eierstokkanker. Andere studies tonen echter aan dat er geen correlatie bestaat. Deze correlaties betekenen niet dat talk kanker kan veroorzaken en er is geen plausibele biologische verklaring over hoe het aanbrengen van voor cosmetica bestemde talk in de schaamstreek tot de ontwikkeling van eierstok- of elke andere vorm van kanker zou leiden.

We hebben al het voorhanden zijnde bewijs geëvalueerd en hebben vastgesteld dat het gebruik van talk in onze producten nog steeds veilig is.

Terug naar boven