Doorgaan naar inhoud

Formaldehyde-afgevers

We gebruiken conserveermiddelen om de producten voor de huishoudelijke en persoonlijke verzorging in een goede staat te houden: zonder deze conserveermiddelen zouden ze kunnen bederven door bacteriën, gisten en schimmels. We selecteren de ingrediënten die als conserveermiddelen worden gebruikt nauwkeurig, om ervoor te zorgen dat ze veilig en effectief zijn voor de gebruikers van onze producten.

A person washing their hair

We gebruiken geen formaldehyde als conserveermiddel, of met formaldehyde geconserveerde grondstoffen, in onze producten. In sommige producten voor de huishoudelijke en persoonlijke verzorging gebruiken we echter wel 'formaldehyde-afgevers' zoals dimethyl-dimethylhydantoïne (ook aangeduid als "DMDMH"). Formaldehyde-afgevers geven gedurende de houdbaarheidsperiode van een product lage niveaus van formaldehyde af, waardoor ze het product beschermen tegen bederf/verval en binnen de vastgestelde niveaus blijven. We gebruiken geen formaldehyde-afgevers in onze babyverzorgingsproducten.

Antwoorden op uw vragen

Wat is een formaldehyde-afgever?

Formaldehyde-afgevers worden veelvuldig in persoonlijke verzorgingsproducten gebruikt als veilige en efficiënte conserveermiddelen. Ze geven gedurende de houdbaarheidsperiode van een product een kleine hoeveelheid formaldehyde af. Deze langzame en beperkte afgifte houdt de producten fris en zorgt ervoor dat de formaldehyde-niveaus erg laag blijven. Veelgebruikte formaldehyde-afgevers in onze producten zijn DMDMH, imidazolidinylureum, diazolidinylureum, natriumhydroxyl en methylglycinaat.

Zijn formaldehyde-afgevers veilig?

Toezichthouders en wetenschappers over de hele wereld zijn het erover eens dat formaldehyde-afgevers veilig zijn op de niveaus waarop het gebruikt wordt in producten voor de huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Het deskundigenpanel van het onafhankelijke Amerikaanse Cosmetic Ingredient Review en het Europese Wetenschappelijk Comité voor Consumentenveiligheid hebben beiden bevestigd dat formaldehyde-afgevers veilig zijn voor het gebruik in cosmetische producten.

Zoals met alle ingrediënten die we in onze producten voor de huishoudelijke en persoonlijke verzorging gebruiken, volgen we altijd nieuw wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving. Als er nieuwe informatie beschikbaar komt, evalueren we deze. Als deze informatie iets aan onze vorige risico-evaluatie verandert, zullen we actie ondernemen.

Zijn formaldehyde-afgevers veilig voor kinderen?

Zoals bij volwassenen, zijn internationale toezichthouders en vooraanstaande wetenschappers van over de hele wereld het erover eens dat formaldehyde-afgevers veilig zijn op de niveaus waarop het gebruikt wordt in producten voor de huishoudelijke en persoonlijke verzorging. We volgen voortdurend nieuw wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving om ervoor te zorgen dat we op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten en kennis. Hoewel ze veilig in gebruik zouden zijn, gebruiken we geen formaldehyde-afgevers in onze babyverzorgingsroducten.

"Formaldehyde-afgevers kunnen volgens de vastgestelde niveaus in de veiligheidsevaluaties van elk van de afzonderlijke cosmetische ingrediënten veilig worden gebruikt in cosmetica."

International Journal of Toxicology (Internationaal vakblad voor toxicologie)
Terug naar boven