Doorgaan naar inhoud

Methylisothiazolinone (MI)

We gebruiken conserveermiddelen om de producten voor de huishoudelijke en persoonlijke verzorging in een goede staat te houden: zonder hen zouden ze kunnen bederven door bacteriën, gisten en schimmels. We selecteren de ingrediënten die als conserveermiddelen gebruikt worden nauwkeurig om ervoor te zorgen dat ze veilig en effectief zijn voor de gebruikers van onze producten.

A person washing their hands with soap

Methylisothiazolinone (MI) is een conserveermiddel dat veelvuldig wordt gebruikt in de persoonlijke verzorgingsindustrie. Er bestaat momenteel echter enige zorg dat het bij sommige mensen allergieën kan veroorzaken. We hebben MI verwijderd uit het merendeel van onze persoonlijke verzorgingsproducten die niet worden af-, uit- of weggespoeld. Voor producten die worden af-, uit- of weggespoeld verminderen we wereldwijd de MI-niveaus om ervoor te zorgen dat we aan de nieuwe wettelijke eisen voldoen.

Op onze persoonlijke verzorgingsproducten wordt de aanwezigheid van MI in de ingrediëntenlijst vermeld, zodat eenieder die allergisch is voor MI, gebruik van het product kan vermijden. We zullen de wetenschappelijke ontwikkelingen blijven volgen om ervoor te zorgen dat al onze producten veilig en effectief zijn en volledig aan de wettelijke vereisten voldoen.

Antwoorden op uw vragen

Wat is MI?

MI is een heldere, kleurloze vloeistof die oplosbaar is in water. Het vergroot de veiligheid en verlengt de houdbaarheidsperiode van producten door de groei van bacteriën, gisten en schimmels tegen te gaan. Zonder conserveermiddelen zoals MI zouden producten onaangenaam kunnen gaan ruiken, van kleur kunnen veranderen of zouden zich schimmels kunnen vormen die gifstoffen kunnen produceren die schadelijk voor de gezondheid zijn.

Veroorzaakt MI allergieën?

De meeste mensen die producten gebruiken die MI bevatten hebben geen allergische reacties. Echter, nadat dermatologen hun bezorgdheid hebben uitgesproken over het feit dat MI bij steeds meer mensen huidallergieën kan veroorzaken, heeft ons Safety and Environmental Assurance Center (SEAC) alle relevante klinische gegevens geëvalueerd. Dit heeft ertoe geleid dat we het gebruik ervan in persoonlijke verzorgingsproducten die niet worden af-, uit- of weggespoeld, geleidelijk stoppen en de niveaus in persoonlijke verzorgingsproducten die worden af-, uit- of weggespoeld verminderen.

Terug naar boven